Promocija turizma i gastronomije

Promocija hrvatske hrane i specijaliteta na međunarodnoj konferenciji mladih gastroenterologa

Agrovijesti
Prva Europska konferencija mladih gastroenterologa, Fotografija: Agrobiz Pogledajte galeriju
Kako bi svojim kolegama iz Europe i svijeta pokazali hrvatske gastronomske specijalitete i tako promovirali hrvatsku kuhinju, organizatori su dogovorili sa 30 OPG-ova iz svih dijelova Hrvatske da od njih uzmu/kupe hranu specifičnu za regiju iz koje dolaze i tako i njima pomognu da se predstave i promoviraju.

U četvrtak je počela Prva Europska konferencija mladih gastroenterologa, u hotelu Sheraton i traje do nedjelje, a na na konferenciju je došlo preko 500 mladih liječnika i medicinskih sestara iz 39 država Europe i svijeta. Organizatori konferencije su mladi gastroenterolozi iz  više hrvatskih bolnica (KBC Zagreb, KBC Rijeka, OB Koprivnica, itd).

Kako bi svojim kolegama iz Europe i svijeta pokazali hrvatske gastronomske specijalitete i tako promovirali hrvatsku kuhinju, dogovorili su sa 30 OPG-ova iz svih dijelova Hrvatske da od njih uzmu/kupe hranu specifičnu za regiju iz koje dolaze i tako i njima pomognu da se predstave i promoviraju.

Cilj konferencije je edukacija mladih gastroenterologa o novima metodama liječenja i razmjena iskustava s kolegama iz inozemstva iz područja hepatologije i transplantacije jetre, upalnih bolesti crijeva, poremećaja probavnog sustava, tumora probavnog sustava i usavršavanja praktičnih vještina. 

Kao i u drugim medicinskim strukama, i u gastroenterologiji se zadnjih godina bilježi trend odlaska liječnika u inozemstvo, no postoje i oni koji ne žele otići ali im za ostanak treba pružiti priliku za razvoj i napredovanje unutar struke, poručili su mladi hrvatski gastroenterolozi okupljeni na trodnevnoj Europskoj konferenciji, koja je u petak okupila više od 500 sudionika iz 39 zemalja, istaknuto je na konferenciji.

 

Neki od OPG-ova i njihova hrana na promociji svjetskim gastroenterolozima: 

Prva Europska konferencija mladih gastroenterologa,

Iz Like: OPG Vlainić Ivan (rakije - šljivovica, dunjovača, jabukovača,..) i OPG Nada Mažar (kiselo mlijeko, kuhani sir,..)

Iz Istre: OPG Radošević (sirevi s tartufima)

Iz Dalmacije: OPG Peša Marija (ušećereni badem, suha smokva,.), OPG Mira Kuvačić (soparnik), OPG Nikica Žampera (kozji sir,..)

Iz središnje Hrvatske: OPG Bruna Horvat (međimurska gibanica), OPG Božidar Tkalčević (kukuruzni kruh, makovnjača,..), OPG Imbrišić (dimljerne prge, sir sa češnjakom,.)

Iz Dalmacije: OPG Protić Sanja (limunćini)

Kvarner i Gorski kotar: OPG Pintar (škripavac)

Iz Slavonije: OPG Galić (dimljeni sir), Pleša Obrt (kulen, kulenova seka, čvarci,..)

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje