Predstavljanje

Promocija vina Badela 1862 u SAD-u

Agrovijesti
Badel vina Fotografija: Badel vina FB
Bit će promovirano 16 biranih vina koje Badel 1862 proizvodi u svojim vinarijama u Benkovcu, Daruvaru, Križevcima, te na Hvaru i Pelješcu

Vina tvrtke Badel 1862 krenula su na veliku prekooceansku turneju, piše Poslovni dnevnik. U New Yorku i Miami Beachu, u organizaciji uglednog Udruženja sommeliera SAD-a (United States Sommelier Association Miami) vinskim stručnjacima, sommelierima, uvoznicima, trgovcima na malo i industrijskim konzultantima SAD-a prezentirat će se ponuda od 16 hrvatskih, Badelovih vina.

U travnju ove godine na 16. Finger Lakes International Wine Competition 2015 u Rochesteru (treće po veličini ocjenjivanje vina u SAD-u) sva četiri vina Badela 1862 poslana na natjecanje osvojila su zlatne i srebrne medalje (Ivan Dolac Barrique berbe 2009., Korlat Merlot 2012., Korlat Syrah 2011., Dingač 50°). Odličja su izborena među 4.000 prijavljenih uzoraka vina.

Posebnost ovog natjecanja, ističu u Badelu, je u tome što pored vinskih stručnjaka i sommeliera u žiriju sudjeluju i uvoznici koji svoj sud daju i o potencijalu koja ta vina imaju za američko tržište. Dodijeljena odličja zainteresirala su Udruženje sommeliera SAD-a i više uvoznika koji ističu da su nagrade s ovako jakih natjecanja veliki „magnet“ za potrošače.

Dvije velike promocije svijih vina Badel će održati 13. lipnja u Culinary institute te u Steak house Smith & Wollensky u Miamiju, a 15. lipnja u restoranu Dubrovnik u New Yorku, u organizaciji Udruženja sommeliera SAD-a. Vina će prezentirati Aleksandar Noršić član upravnog odbora United States Sommelier Association Wine School-a i enologinja Badela 1862 Tina Klepac.

Bit će promovirano 16 biranih vina koje Badel 1862 proizvodi u svojim vinarijama u Benkovcu, Daruvaru, Križevcima, te na Hvaru i Pelješcu. Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje