PRERADA KRUMPIRA

Propala tvornica pomfrita Srebreničanka

Agrovijesti
Krumpiri Fotografija: Pixabay
Proizvođači ne znaju što će s tonama krumpira čija je prodaja bila ranije dogovorena.

Tvornica za proizvodnju pomfrita Srebreničanka iz Srebrenice (BiH) obustavila je proizvodnju, zbog čega je neizvjesna budućnost poljoprivrednih proizvođača, ali i više tona proizvedenog krumpira, javlja Klix.ba.

Radomir Pavlović, potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica, ranije je govorio o propalim investicijama iz Federacije BiH u toj općini pod izgovorom pomoći povratnicima i otvaranja novih radnih mjesta, gdje je uz ostalo naveo i Srebreničanku. Pokretanje Srebreničanke inicirao je investitor iz Azerbajdžana, želeći suradnju s domaćim proizvođačima krumpira, da bi se cjelokupna sirovinu za rad tvornice osigurala upravo od njih.

"Došli su mi proizvođači tražeći informaciju što će biti s njihovim krumpirom. Trebala ga je otkupiti Srebreničanka s kojom su potpisani ugovori. Međutim, nitko im iz uprave kompanije nije odgovorio", rekao je Pavlović za Klix.ba. Nakon toga je, tvrdi Pavlović, doznao da je promijenjen vlasnik tvornice, da nije isplaćen ni krumpir od prošle godine, jer su, navodno, u analizi otkrili da krumpir nema dovoljno škroba.

Dodao je da će tražiti mogućnost da se krumpir proda u nekim distribucijskim centrima ili da se podijeli preko Centra za socijalni rad. "Općina će im jamčiti cijene koje su imali s tvornicom pomfrita", rekao je Pavlović, koja je kako se navodi iznosila 35 feninga po kilogramu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje