OSVAJAJU INOZEMNA TRŽIŠTA

Pršuti Žita dostupni i u 290 trgovina najvećeg trgovačkog lanca u Austriji

Agrovijesti
Novi brend DOBRO tvrtke Žito Fotografija: Žito d.o.o.
Trajni mesni proizvodi osječke Žito grupe od sada su dostupni u 290 trgovina jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Austriji - Penny Markt Österreicha.

Trajni mesni proizvodi osječke Žito grupe od sada su dostupni u 290 trgovina jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Austriji - Penny Markt Österreicha, piše Glas Slavonije.

Kako navode iz Žita, osim austrijskog tržišta trajni mesni proizvodi brenda Dobro - pršut, buđola, pečenica i slavonska salama, osvajaju i tržište Češke. Iz Žita nisu htjeli navesti o kojim se količinama radi, istaknuvši da je riječ o poslovnoj tajni i da rade izravno s trgovačkim lancem.

“Budući da smo na samom početku suradnje, ne očekujemo za sada veliku zaradu, no valja znati da se radi o tržištu koje ima velik potencijal za distribuciju naših proizvoda”, naveli su iz Žita, dodavši da je u planu povećanje udjela prodaje trajnih mesnih proizvoda na europskom tržištu, ali i povećanje proizvodnje.

Navode i kako su u pregovorima za plasman trajnih mesnih proizvoda Dobro za tržište Mađarske, Slovenije, Italije, Poljske, Njemačke, Švicarske i Skandinavije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje