Start up

Prva prozirna kava na svijetu

Agrovijesti
Clear Coffee Fotografija: CLRCFF FB
CLR CFF je novi brand napitka koji će promijeniti sliku kave

Start-up iz Slovačke lansirao je prvu prozirnu kavu na svijetu. U intervjuu za FoodBev David Nagy pojasnio je kako se njihov novi brand razlikuje od standardne kave.

CLR CFF nastao je iz naziva Clear Coffe (prozirna kava) što je odgovarajući naziv za novu kategoriju napitaka od kave. Željeli su stvoriti jednostavan brand visoke kvalitete.

Sve je počelo prije četiri godine. Ispijanje puno kave doprinosi promjenom boje na zubima, a energetska pića nisu zamjena za kavu. Započeli su tražiti različite proizvode koji bi odgovarali zamjeni za kavu, no nisu pronašli niti jedan. Tako su započeli izradu vlastitog napitka. Razvili su novu metodu obrade kave koja je dala jedinstveni okus i aromu.

Prozirna kava napravljena je od svježe pržene kave arabice i vode. Kako bi se postigla transparentnost ne koriste se kemikalije, a napitak ne sadržava konzervanse, stabilizatore, šećer niti zaslađivače. Ima svjež i aromatičan okus, s manje gorčine od regularne kave pa tako u njoj nisu dodatno potrebni šećer i mlijeko. Sadržaj kofeina iznosi 100 mg po boci.

Ciljano tržište su im osobe koje vole visoko kvalitetne, premium proizvode, koji vole birati, a ova je kava jedinstvena. Trenutno se kava prodaje na njihovoj web stranici, a planiraju uskoro ući u trgovine. Cilj u ovoj godini je proširiti znanje o postojanju novog branda te pojačati marketing.

Kavu možete naručiti na njihovoj web stranici.

  • Avatar
    dario.knezevic 12. Travanj 2016. u 15:43 Odlično!
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje