Širenje gastronomske ponude

Prva trgovina Dida Boža otvorena u didinim rodnim Vodicama

Agrovijesti
Otvaranje trgovine Dida Boža u Vodicama Fotografija: Hermes International
Prva trgovina brenda Dida Boža, ispred koje stoje vrhunski ekološki džemovi, namazi, kava i sokovi te čokoladne poslastice proizvođača Hermes Internationala iz Sračinca kraj Varaždina, otvorena je u Vodicama. Kako je riječ o brendu koji je nazvan po stvarnoj osobi, djedu vlasnika tvrtke Hermes International, trgovina je otvorena upravo u njegovu rodnome mjestu, u didinoj kući staroj preko stotinu godina koja je u potpunosti renovirana te uređena u tradicionalnome dalmatinskom stilu.

- U ovoj kući, koju je sagradio moj pradid Nikola, dida Boža proveo je čitav svoj život koji je posvetio uzgoju smokvi i maslina te proizvodnji vina. Unatoč teškome radu na užarenoj zemlji nikada se nije žalio i svi su ga pamtili po vječnom osmijehu, dobroj volji i strpljenju. Njegov trud i velika ljubav prema prirodi nadahnuli su me da započnem proizvodnju džemova i namaza kojima sam dao ime njemu u čast, a osobito sam sretan što smo baš u ovoj kući, u njegovim Vodicama, otvorili i prvu trgovinu proizvoda Dida Boža. Osim što ljubiteljima našega brenda nudimo dućan u kojemu mogu kušati i kupiti proizvode iz našega bogatog asortimana, stranim turistima omogućavamo da iz Hrvatske ponesu originalan i ukusan suvenir, a mještanima pružamo mjesto gdje mogu uživati u izvrsnoj kavi i razgledavanju autohtonih fotografija vodičkoga kraja, izjavio je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International, pozivajući ljubitelje Dida Božinih proizvoda da posjete trgovinu.

Otvaranje trgovine Dida Boža u Vodicama

Uskoro trgovina i u Zagrebu

U prvoj trgovini Dida Božinih proizvoda kupci, posjetitelji i turisti mogu pronaći cjelokupan asortiman proizvoda Dida Boža, od džemova i namaza preko ekoloških sokova i čokoladnih poslastica s rižom, grožđicama, smokvama i aronijom, kao i novitete u ponudi – bračko maslinovo ulje i kolač od smokava. Posjetitelji mogu i kušati proizvode te se okrijepiti uz šalicu ekološke kave Mount Hagen, ali i kući ponijeti jedan od biranih autohtonih suvenira, poput predmeta od bračkog kamena, domaćih likera, tartufa ili meda.

Proizvodi Dida Boža dostupni su i u prikladnim pakiranjima, spremnim za poklon dragim osobama, a osobito je privlačna i mogućnost ukrašavanja omiljenog džema posebnim privjesnicama s ljubavnim ili šaljivim porukama.

Dida Božina trgovina daje osobitu vrijednost i vodičkoj povijesti i turističkoj ponudi kroz izlaganje starih fotografija tog dalmatinskog mjesta, prikupljenih i očuvanih dijelom zahvaljujući i dugogodišnjem didinom aktivnom sudjelovanju u Vodičkoj glazbi, u kojoj je bio i jedan od osnivača. Rijetke i vrijedne fotografije izložene su na zidovima trgovine i svakodnevno privlače mještane Vodica koji tako mogu naučiti više o povijesti svog mjesta, razgledavajući prizore snimljene početkom 20. stoljeća.

Otvorenju trgovine nazočili su brojni mještani i ljubitelji Dida Božinih proizvoda. 

Dida Božina trgovina radit će tijekom ljetne sezone od 8 do 13 te od 17 do 24 sata, a iz Hermes Internationala već najavljuju i skoro otvorenje druge trgovine, ovaj put u Zagrebu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje