VOLIMO DOMAĆE

Prve neretvanske lubenice stigle u sve Konzumove prodavnice

Agrovijesti
U Konzum stigle prve domaće lubenice Fotografija: Konzum FB
U sve Konzumove prodavnice stigle su neretvanske lubenice. Na lađi s Neretve oduševile su kupce u SuperKonzumu na Radničkoj cesti u Zagrebu

Prve domaće lubenice iz doline Neretve, okolice Zadra i Slavonije stigle su u Konzumove prodavnice. Konzum će u sezoni plasirati više od 10.000 tona, najviše lubenica iz doline Neretve, a ovaj vikend cijena je samo 1,99 kuna za kilogram, u svim prodavnicama.

Lađa puna sočnih plodova s Neretve uplovila je u Konzumov SuperKonzum u Radničkoj, gdje su kreativnim uređenjem još jednom oduševili kupce pokazavši kako kupnja zaista postaje poseban doživljaj.

Istraživanje koje je 2010. provela Smiljana Goreta Ban sa splitskoga Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša potvrdilo je kako je neretvanska lubenica bolja od onih iz drugih zemalja Europe, jer sadrži triput više likopena, takozvanog eliksira mladosti. Lubenica se uzgaja u raznim krajevima Hrvatske. Ranije dozrijeva u dolini Neretve i duž obale, a nešto kasnije u Slavoniji pa su sočne slavonske lubenice dostupne kupcima i tijekom rujna.

U Konzum stigle prve domaće lubenice

U Konzum voćarnici 80 posto su domaći proizvodi

Konzum voćarnice nude bogat asortiman svježega voća i povrća po najpovoljnijim cijenama. Uz lubenice, u ponudi sezonskoga voća su i dinje, breskve, razno bobičasto voće, od povrća rajčice, tikvice, paprike... iz cijele Hrvatske. Važno je istaknuti kako je u ukupnom asortimanu voća i povrća udio domaćih proizvoda veći od 80 posto jer kupci cijene i rado odabiru hrvatske proizvode i kvalitetu.

Konzum surađuje s mnogo domaćih proizvođača, a zagarantiranim otkupom pruža kontinuiranu podršku očuvanju domaće poljoprivredne proizvodnje i radnih mjesta. Svježe voće i povrće otkupljeno od kooperanata, nakon sortiranja u tehnološki suvremenim pogonima, kalibriranja te pakiranja, Konzum distribuira prema svojim prodajnim centrima ili vanjskim kupcima. Zahvaljujući najmodernijim logističko-distributivnim centrima svojim kupcima osigurava bogatu ponudu voća i povrća, koje zbog brze dostave do prodavnica sačuva svježinu i najkvalitetnije nutritivne sastojke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje