OPG tjedna

Prvi samoposlužni aparat za prodaju domaće tjestenine i bučina ulja otvoren u Varaždinu

Agrovijesti
Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Budući da se već 20 godina bavi uzgojem nesilica i da se sva jaja iz jajomata ne prodaju, proizvodnja i prodaja tijesta je za njega bila logičan korak. Kupcima su tako na tri lokacije na raspolaganju u pakiranjima od 250 grama domaći rezanci za juhu, široki rezanci, krpice za juhu te i mlinci.

Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek otvorio je sredinom svibnja u Varaždinu prvi samoposlužni aparat za prodaju domaće tjestenine i bučina ulja. Kako kaže, priča je započela prije četiri godine kada je otvorio prvi jajomat.

Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek

Budući da se već 20 godina bavi uzgojem nesilica i da se sva jaja iz jajomata ne prodaju, proizvodnja i prodaja tijesta je za njega bila logičan korak. Kupcima su tako na tri lokacije na raspolaganju u pakiranjima od 250 grama domaći rezanci za juhu, široki rezanci, krpice za juhu te i mlinci.

˝Sve što prodajemo je iz vlastite proizvodnje, dakle krenuli smo s domaćim jajima, a zatim smo ponudu proširili na tijesto koje sami radimo od naših jaja i bučino ulje. To je jedna velika cjelina koju smo ovim novim aparatima samo zaokružili, a prve reakcije kupaca su sjajne˝, objašnjava Šincek.

U aparate i sušaru za bučine koštice Šincek je investirao 102.000 kuna, od čega je 25 posto sufinancirala Varaždinska županija. Osim na kućnom pragu OPG-a Šincek u Vratnu Gornjem, jaja, tijesto i bučino ulje se prodaju na samoposlužnim aparatima na lokacijama u Jalkovečkoj ulici, Ulici braće Radića i Aleji kralja Zvonimira. Kako kaže, aparati su jednostavni za upotrebu, a proizvodi prirodni i bez ikakvih aditiva.

˝Ne može biti jednostavnije, gotovo su identični aparatima za sokove i grickalice kakvih danas imate gotovo na svakom uglu. Nabavili smo ih iz Italije, i u pitanju je jedan od najpoznatijih proizvođača samouslužnih aparata˝, otkriva nam Šincek.

Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek

Na 18 hektara zemlje uzgajaju žito i kukuruz, namijenjene prehrani kokoši te tikve za bučino ulje. Zahvaljujući sušari i prerada je sada jedostavnija, a Šincek kaže kako je posebno ponosan što mu se čitavo poslovanje temelji na vlastitom uzgoju.

4000 komada kokoši nesilica, a i podmladak osiguravamo sami. Za sada ne planiramo druge gradove jer nam je problem prijevoz robe, a i tržište većih gradova zahtjeva i veću količinu. I ovako je u pitanju mukotrpan posao te radimo od jutra do mraka˝, zaključuje Šincek.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje