TRAKTOR

Prvi traktor proizveden u BiH prodan u Europi

Agrovijesti
Traktor Fotografija: Pixabay
Traktor je opremljen upravljačkim sustavom Joystick i volanom. Ovaj suvremeni model traktora na europskom tržištu dostiže cijenu od 55.000 eura. Beartisch-Fobro se bavi proizvodnjom ratarskih mašina i priključaka, a u Maglaju zapošljava 13 radnika.

Prvi traktor koji je u potpunosti proizveden u Bosni i Hercegovini izvezen je iz Maglaja u Europu. Riječ je o proizvodu tvrtke Beartisch-Fobro koja je prošle godine svoje pogone iz Švicarske i Njemačke preselila u BiH, piše Poslovni dnevnik.

Izvezeni traktor je model Fobro Mobile koji je pogodan za obradu zemljišta frezanjem, oranje, čišćenje usjeva, obradu vinograda, malinjaka i slično, navodi portal Klix.ba.

Traktor je opremljen upravljačkim sustavom Joystick i volanom. Ovaj suvremeni model traktora na europskom tržištu dostiže cijenu od 55.000 eura. Beartisch-Fobro se bavi proizvodnjom ratarskih mašina i priključaka, a u Maglaju zapošljava 13 radnika. Kompanija ovog tjedna planira još dva traktora izvesti u Njemačku i Švicarsku. Kompanija tvrdi da zapošljava dizajnere, mehaničare, posebno stručnjake za mehaniku poljoprivrednih strojeva.

Beartisch-Fobro objašnjava na svojim web stranicama da im je specijalnost prepoznavanje operativnih elemenata te dorada i optimizacija hidrauličkih pogonskih koncepata. 

Prema pisanju maglajskih medija, Beartisch-Fobro uskoro namjerava povećati broj radnika na 29. Kompanija će se narednih mjeseci posvetiti unapređenju proizvodnje, a kako najavljuje, novi modeli traktora Fobro Mobile bit se opremljeni GPS-om.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje