Shopping nakon salmonele

Prvo pitaju je li domaće. Ako jest, može biti i duplo skuplje

Agrovijesti
Tržnica Dolac Fotografija: Robert Anić/PIXSELL
Na placu Zagrepčani vjeruju kumicama, a u trgovinama čitaju deklaracije

Ma nek’ je stigla ta salmonela, barem će sad u modi, umjesto piletine, biti stare koke – šale se Andrijana Žarković i Snježana Pobor, prodavačice u mesnici Blagus na Dolcu. Treba okrenuti na humor, objašnjavaju prodavačice i sestre, jer strah i panika ni u jednoj situaciji ne pomažu.

Ipak, jedna od glavnih tema na tržnicama i u kafićima već danima je upravo pojava bakterije u mesu s polica trgovačkih lanaca.

– Nije mi svejedno, prvenstveno zbog djece. Obvezno pitam je li meso domaće, ako kupujem na placu, a u trgovinama detaljnije čitam deklaracije – rekla je Marina Šarić, koju smo jučer zatekli pri kupnji patke na Dolcu. Za kilogram je izdvojila 40 kuna, 20 više nego što bi u trgovini, objasnila je, ali tako barem zna da je kupila svježe.

A veća cijena ono je čemu kupci najčešće i prigovaraju, objasnile su prodavačice A. Žarković i S. Pobor, koje perad ne prodaju samo u komadu, što olakšava, kazale su, nabavu umirovljenicima, ali i ostalim građanima plićeg džepa. – Za pet kuna kupim kilogram kosti, od kojih se može napraviti dobra juha, a čak i glavno jelo jer na njima uvijek ostane dosta mesa – rekla je umirovljenica Mirta Hodžić, koja je s placa odnijela kosti, a po meso za punjenu papriku koju je jučer pripremala za ručak otišla je u obližnji dućan. Razlog je jednostavan – jeftinije je.

Više pročitajte na vecernji.hr. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje