Postanite najuzornija hrvatska seoska žena

Raspisan natječaj za Izbor Najuzornije hrvatske seoske žene 2017.

Agrovijesti
17. izbor Najuzornije hrvatske seoske žene, Grabarje Fotografija: Morana Begač
Prijaviti se možete ako imate između 25 i 65 godina i živite na selu, uživate ugled u svojoj sredini, kreativni ste, društveno aktivni i prepoznati u svojoj okolini

Udruga ”Uzorne hrvatske seoske žene” raspisala je natječaj za 18. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Ovogodišnji domaćin, Karlovačka županija 14. listopada ugostit će seoske žene iz cijele zemlje.

”Izbor se održava svake godine povodom Svjetskog dana seoske žene, a domaćin izbora je županija iz koje dolazi prošlogodišnja Najuzornija hrvatska seoska žena.  Budući da je prošlogodišnja pobjednica Tamara Krklec Čvangić iz Karlovačke županije, ova Županija je dobila ovogodišnje domaćinstvo”, kaže Katica Jerleković, predsjednica Udruge ”Uzorne hrvatske seoske žene”.

Objasnila je kako je glavni cilj Udruge i ovog Izbora promijeniti negativnu percepciju koja vlada u našem društvu o životu žena na selu, te promovirati odlične rezultate koje one postižu.

U Karlovačku županiju putovat će predstavnice svih hrvatskih županija i Grada Zagreba. Svaka županija imat će mogućnost poslati tri kandidatkinje, a sve će morati zadovoljiti određene kriterije.

”Kandidatkinje moraju biti stare između 25 i 65 godina te živjeti na selu. Važno je da uživaju ugled u svojoj sredini, da su kreativne, društveno aktivne i prepoznate u svojoj okolini”, objasnila je Jerleković.

Podršku ovom projektu dao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Naime, Udrugu ”Uzorne hrvatske seoske žene” osnovala je upravo Zagrebačka županija. Novoizabranoj predsjednici Udruge župan je obećao svesrdnu pomoć.

Sve zainteresirane žene na natječaj se mogu prijaviti do 30. svibnja putem Facebook stranice Udruge ili putem službenih stranica županija iz kojih dolaze.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje