RAZMJENA ISKUSTAVA

Raspisan novi natječaj za LAG-ove u ukupnom iznosu od 3.600.000 kuna

Agrovijesti
Fotografija:
Natječajem će se dodijeliti potpore za provedbu pripremnih aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje iz lokalnih razvojnih strategija odabranih lokalnih akcijskih grupa.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 14. siječnja 2020. godine Natječaj za provedbu podmjere 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a" – provedba tipa operacije 19.3.1. "Priprema aktivnosti projekta suradnje" u okviru mjere 19 "Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom Zajednice)" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

Kako navode u Agenciji, ciljevi projekata suradnje su razmjena iskustava i primjera dobre prakse, prijenos znanja, poboljšanje kapaciteta LAG-a, promocija inovacija i stvaranje mreža.

Prihvatljivi korisnici natječaja su odabrani LAG-ovi unutar Programa, a prihvatljivi troškovi odobreni natječajem su troškovi organizacija događaja, putni troškovi, troškovi usluga i troškovi izrade dokumentacije u svrhu pripreme projekta suradnje. 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 3.600.000,00 kuna, a intenzitet potpore može iznositi do 100% prihvatljivih troškova pripreme projekta suradnje. 

Podnošenje Zahtjeva traje od 20. ožujka 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine. 

LAG-ovi su do kraja 2019. godine objavili 169 natječaja u vrijednosti 277,7 milijuna kuna, izvijestili su u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Od strane LAG-ova odabran je i proslijeđen u Agenciju 1131 projekt u iznosu 167,5 milijuna kuna. Agencija je odobrila projekte u vrijednosti 99,9 milijuna kuna te je krajnjim korisnicima isplaćeno 40,2 milijuna kuna. 

Upiti se postavljaju na internetskim stranicama Programa ruralnog razvoja.  

Tekst natječaja s dodacima možete preuzeti ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje