Pozitivna dinamika

Rast ruske poljoprivredne proizvodnje 3% u 2016.

Agrovijesti
Ekološka poljoprivreda Fotografija: Pixabay
Ove godine rast poljoprivredne proizvodnje u Rusiji biti će ukupno oko 3 posto u usporedbi s prošlogodišnjim indeksima, izjavio je zamjenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije Igor Kuzin prošli tjedan

U 2016. godini Rusija je pokazala pozitivnu dinamiku u razvoju agro-industrijskih kompleksa. U isto vrijeme, povećale su se aktivnosti kupovine domaće poljoprivredne mehanizacije, kao i povećanje uvoza mesa, ribe, mliječnih proizvoda, sireva, rekao je zamjenik ministra.

Kuzin je izvijestio o mjerama državnih potpora za poljoprivredni sektor koje su raspoređene za stupanje na snagu u 2017. godini. To se posebno odnosi na povećanje subvencija Vlade za potporu poljoprivrednicima koji rade na uzgoju mliječnih krava kako bi se stimulirao razvoj tržišnog sektora.

Također, Ministarstvo poljoprivrede je predložilo konsolidaciju potpora za poljoprivredne proizvođače u regijama u jednokratnim isplatama, koje će regionalne vlasti distribuirati same, uzimajući u obzir regionalne specifičnosti, ciljeve i sl. U cilju smanjivanja financijskog tereta poljoprivrednih proizvođača Ministarstvo će predložiti uvođenje preferencijalnog mehanizma poljoprivrednog kreditiranja s kamatnom stopom ne višom od 5 posto godišnje, kaže Kuzin.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje