Bilaterala

Romić u Novom Sadu sa srpskom ministricom Bogosavljević Bošković

Agrovijesti
Ministar Romić i ministrica Bogosavljević Bošković na Konferenciji "Preko polja do Europe" Fotografija: Davor Javorović/PIXSELL
Ministar poljoprivrede Davor Romić je rekao da će biti zadovoljan ukoliko srpske firme budu investirale u većem obimu u Hrvatskoj, a da će ta zemlja pomoći Srbiji u svim pitanjima europskih integracija.

Trgovinska razmjena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Hrvatske u 2015. godini iznosila je 220 milijuna eura, izjavila je srpska ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku s resornim ministrom Hrvatske Davorom Ramićem.

Kako je objavljeno iz Ministarstvo poljoprivrede Srbije, Bogosavljević Bošković je ocjenila kako je neophodno dodatno potaknuti srpske proizvođače da više izvoze u Hrvatsku. Navela je i to kako je ostvarena značajna suradnja u procesu europskih integracija, i to u području politike kvaliteta i zaštite geografskog podrijetla.

Na sastanku su iskazane jasne namjere da dvije zemlje još više prodube suradnju u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, naročito kroz suradnju Uprave za agrarna plaćanja Srbije sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju Hrvatske, ali i kroz suradnju stručnih službi iz sektora zaštite bilja i veterine.

Ministar poljoprivrede Davor Romić je rekao da će biti zadovoljan ukoliko srpske firme budu investirale u većem obimu u Hrvatskoj, a da će ta zemlja pomoći Srbiji u svim pitanjima europskih integracija. Njih dvoje su se suglasili i da bez razvoja nauke i stručnih znanja nema razvoja poljoprivrede i ukazali na nužne i čvršće suradnje u sektoru ruralnog razvoja, jer u obje države treba spriječiti ubrzani odlazak stanovništva sa sela.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje