Dalmacija

Ruralni turizam usko je povezan s arheološkim turizmom

Agrovijesti
Stari Zadar Fotografija: Pixabay
Ruralni turizam u srednjoj Dalmaciji i dalje je u porastu, čemu svjedoči prošlogodišnja turistička sezona i posezona, gdje gosti traže nešto posebno, autohtono, želeći odmor provesti u čistoj prirodi i rekreirajući se na planinama, uz jezera i rijeke. Pozitivni ugostiteljski primjeri iz Dalmatinske zagore dokazuju da bi uskoro ruralni turizam mogao biti izjednačen s ponudom sunca, otoka i mora

Razvoj ruralnih područja i seoski turizam sve je rašireniji trend u svijetu kojem se Hrvatska sve intenzivnije priključuje, piše Mreža TV. Povratak prirodi način je koji bi mogao pomoći razvoju ruralnih dijelova Hrvatske te potaknuti razvoj seoskog turizma. Dobri primjeri seoskog turizma postoje duž cijele Dalmatinske zagore, a jedan takav je i u Trilju.

Kako je Dalmatinska zagora bogata antičkim arheološkim nalazištima, ugostitelji su se prilagodili takvom načinu turizma. Posjetiteljima se nude i izleti pješice, na biciklima ili konjima, razni oblici aktivnog turizma od sudjelovanja u poljoprivrednim radovima i sakupljanja ljekovitog bilja do raftinga, penjanja po stijenama, sportskog ribolova, ali i upoznavanje s antičkim igrama, tradicijom i gastronomskom ponudom.

Razvojem seoskog turizma čuvaju se ruralne sredine, zaustavlja iseljavanje stanovništva i potiče privlačnost seoskog načina života. Rijetke regije mogu se pohvaliti tolikim prirodnim raznolikostima. Prekrasni otoci, duboka jezera i još neistraženo bogatstvo podzemnih spilja u mediteranskom dijelu u oštrom su kontrastu s divljim brzacima i mirnim rijekama u planinskom dijelu Dalmatinske zagore. Još uvijek mnogi domaći gosti nisu uspjeli istražiti sve te prirodne ljepote, nemojte dopustiti da strani gosti osjete ljepotu Zagore bolje od vas.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje