Samodostatni

Rusija dostiže rekorde u proizvodnji šećera

Agrovijesti
Šećer Fotografija: Thinkstock
Očekuje se da će ruski proizvođači šećera slomiti povijesne rekorde u rezultatima za 2016. Prema predviđanjima Ruske unije proizvođačima šećera (Souzossahar) proizvodnja šećerne repe trebala bi dostići 700 do 800 tisuća tona, repičine melase i repičine pulpe 200 i 500 tisuća tona odnosno.

„Rusija će moći skoro u potpunosti pokriti svoje vlastite potrebe za bijelim šećerom po prvi puta unazad nekoliko desetljeća“, kaže Dmitry Rylko, generalni direktor Instituta za poljoprivredne tržišne studije, donosi Agroinfo.

Prije samo dvije godine Rusija je bila neto uvoznik sirovog šećera, a danas koriste proizvodne potencijale ruskih tvornica u punom kapacitetu. Tvornice šećera u regiji Kurski – jednoj od najvećih regija po proizvodnji šećera – će preraditi oko 4,5 milijuna tona šećerne repe, što je za 2 milijuna tona više nego prošle godine. Ukupna količina sezonske proizvodnje šećera podigla se za 140.000 tona na količinu od 500.000 tona.

Prerada visoke razine pruža najviši povrat na investiciju u sektoru. Rafinirani proizvodi imaju veći izvozni potencijal, te su broj jedan poslovni prioritet u predstojećoj godini.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje