Embargo

Rusija ukida zabranu na turske citruse i koštunjićavo voće

Agrovijesti
Ruski Predsjednik Vladimir Putin i turski Predsjednik Recep Tayyip Erdoğan u Istanbulu 2016. Fotografija: OSMAN ORSAL/REUTERS/PIXSELL
Rusija je ukinula svoju zabranu na različite ključne turske proizvode godinu dana nakon uvođenja sankcija

Zabrana je uvedena u siječnju ove godine i odnosila se na proizvode uključujući rajčice, naranče, grožđe, šljive, marelice i jagode. U priopćenju ruske Vlade stoji kako je uvoz ovih proizvoda sada dozvoljen.

„Potpisana odluka isključuje s popisa: svježe ili sušene naranče, svježe ili sušene mandarine, klementine i slično citrusne hibride, sviježe marelice, svježe breskve, uključujući nektarine, svježe šljive i borovnice“, stoji u priopćenju.

Razvoj događaja dolazi dan nakon što su Turska i Rusija sklopile povijesni dogovor o cjevovodima 10. listopada koji će prenositi prirodni plin ispod Crnog mora prije nego dođe u Europu.

Turski Predsjednik Recep Tayyip Erdoğan ugostio je ruskog Predsjednika Vladimira Putina u Istanbulu na razgovorima u kojima su se dotakli energetskih dogovora, trgovine, turističkih veza, obrane i sukoba u Sirijom.  

„Danas je bio ispunjeni dan s Predsjednikom Putinom u razgovorima o odnosima Rusija – Turska. U potpunosti vjerujem da će se brzim tempom nastaviti normalizacija tursko-ruskih veza“, rekao je Erdoğan na press konferenciji. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje