Razvoj

Ruski ministar poljoprivrede požuruje vlasti na investicije u agribiznis

Agrovijesti
Poljoprivreda Fotografija: Pixabay
Federalne vlasti moraju nastaviti s pružanjem financijske potpore sektorima poljoprivrede i industrije, kaže Alexander Tkachev, ruski ministar poljoprivrede

Prema novinama Izvestia, ruski odgovor na sankcije zapadnim zemljama i prikladna državna potpora dovele su zemlju u stanje postizanja visokih rezultata u poljoprivrednom sektoru. „Uspjeli smo očuvati i podići proizvodni rast za do 4 posto“, kaže Tkachev. Dodaje da su neki ljudi radije skeptični o potencijalnoj efikasnosti znatnih financijskih injekcija u poljoprivredu i industrijski sektor. Štoviše, poljoprivreda je korisnički sektor u većini svjetskih zemalja.

„Zemlje poput Japana, SAD ili čak Europe podupiru sektor poljoprivrede. Možete ih usporediti s roditeljima koji stalno investiraju u svoje dijete pružajući im najbolje obrazovanje otkrivajući i razvijajući njihove talente. Moramo podupirati sektor poljoprivrede kako bi mogli vidjeti rezultate“, kaže i naglašava kako je za rezultate  nekim područjima – kao što su mljekarstvo, vinarstvo i vrtlarstvo potrebne tri do pet godina.

Poljoprivreda hrani i poji zemlju, pa se zato treba i financirati njezin razvoj. Nadalje, mora se pokriti i lokalna potražnja na tržištu i pokušati povećati izvoz. „Poljoprivredni sektor u Rusiji može postati pokretač izvoznog rasta za cijelu zemlju. To može rezultirati značajnim pozitivnim promjenama. Rusija ima šanse postati ključni izvoznik i stvarati milijarde dolara od prodaje svojih proizvoda u inozemstvu“, zaključuje Tkachev.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje