OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

S tržišta se povlači španjolski brzo smrznuti oslić bez glave – Hoki, uvoznika ZMH Horvata

Agrovijesti
Riba Fotografija: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ministasrtvo poljoprivrede poslalo je obavijest o opozivu i povlačenju smrznutog oslića bez glave, koji je uvezen iz Španjolske. Po zaprimanju obavijesti o nepovoljnom nalazu uvonik ZMH HORVAT d.o.o. iz Konjšćine dobrovoljno je s tržišta povukao sva pakiranja opasnoga proizvoda

Tijekom provedbe godišnjega plana monitoringa hrane životinjskoga podrijetla, u sklopu službenih kontrola koje obavlja veterinarska inspekcija, zaprimljen je nalaz o povećanoj količini ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N) u brzo smrznutome proizvodu Oslić bez glave - Hoki,(lat.Macruronus magellancus), s datumom proizvodnje 30.04.2015. i s rokom valjanosti "najbolje upotrijebiti do 30.04.2017.", podrijetlom iz Španjolske (područje ulova FAO 41), koji na hrvatskome tržištu distribuira "subjekt u poslovanju hranom" ZMH HORVAT d.o.o., Bistrička cesta 3, Konjščina.

Po zaprimanju obavijesti o nepovoljnom nalazu analize ZMH HORVAT d.o.o. dobrovoljno je povukao sljedeća pakiranja proizvoda:

PET/PELD vrećica, svi lotovi s oznakom „Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2017.“:

1. Frozy - Oslić bez glave 1000g

2. Aro - Oslić bez glave 1000g

3. OceanSea - Oslić bez glave 1000g

4. OceanSea XXL - Oslić bez glave 1200g

U skladu s Uredbom (EZ) 853/2004 Europskog parlamenta i Vijeća o posebnim pravilima higijene hrane životinjskog podrijetla neprerađeni proizvodi ribarstva ne smiju se stavljati na tržište ukoliko se analizom utvrdi količina ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N) koja premašuje maksimalno dopuštenu količinu koja je propisana Odjeljkom II. Poglavljem I. točkom 1 (c) Uredbe Komisije (EZ) br. 2074/2005. 

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, s navedenim datumom proizvodnje i rokom trajanja!

Više informacija potrošači mogu pronaći OVDJE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje