Trgovina

SAD najavile odluku o ukidanju zabrane koju je stavilo na šipak

Agrovijesti
Nar, šipak Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ministarstvo poljoprivrede SAD-a (USDA) najavilo je odluku o ukidanju zabrane koju je stavilo na šipak iz Perua prije 4 mjeseca.

Ministarstvo poljoprivrede SAD-a (USDA) najavilo je odluku o ukidanju zabrane koju je stavilo na šipak iz Perua prije 4 mjeseca.

Prema Federalnom uredu o uvozu br. DA-2018-36, od 4. listopada ove godine, APHIS je priznao unos šipaka iz Perua, čime je ukinut Savezni nalog broj DA-2018 -19 kojim su zabranili uvoz navedenog proizvoda.

Mjera je na snazi odmah u skladu s odobrenim sustavom koji je opisan u Operativnom planu rada koji će biti potpisan između APHIS-USDA i SENASA-MINAGRI.

APHIS zahtijeva da pošiljke šipka prate Fitosanitarni certifikat i Dodatnu deklaraciju koju je izdao SENASA, navodeći da je pošiljka bila pregledana u skladu s odredbama Federalnog uvoznog reda br. DA-2018-36.

Ukidanje zabrane došlo je zbog radne posjete koju je ministar poljoprivrede Gustavo Mostajo proveo prošlog mjeseca u Washington, gdje se, u društvu predstavnika peruanskog veleposlanstva u Sjedinjenim Državama, sastao s USDA i APHIS autoritetima. Tamo je, između ostalog, osvrnuo i na ograničenja koja su Sjedinjene Države uvele na uvoz šipka tijekom 11. lipnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje