Za gradove

Sainsbury's otvara fond od milijun funti za borbu protiv otpada

Agrovijesti
Sainsbury's - kampanja protiv otpada od hrane Fotografija: Sainsbury's
Sainsbury's je otkrio svoj posljednji potez u borbi protiv otpada od hrane, najavljujući fond od milijun funti koji će biti dostupan gradovima diljem Ujedinjenog Kraljevstva

Obveza je druga faza njihove strategije „Manje otpada, više uštede“ dizajnirane kako bi se pomoglo kućanstvima da uštede novac smanjujući količine hrane koja završi u smeću. Investicija od jednog milijuna funti biti će dostupna gradovima koji se prijave na projekt “Discovery Communities“. Zajednice su zadužene za provedbu programa koji se pokazao uspješnim tijekom godine dana istraživanja u Derbyshireu gdje je lanac lansirao svoju prvu fazu sheme u siječnju 2016.

Uz financiranje, Sainsbury's će omogućiti zajednicama detaljne smjernice kako bi im pružila raspon besplatnih rješenja i onih s malim investicijama. One uključuju održavanje događanja i školskih programa do velikih inicijativa kao što su uvođenje novih tehnologija u kućanstva.

Sainsbury's - kampanja protiv otpada od hrane

Zajednice će moći odabrati svoje opcije na bazi svojih zahtjeva, te će se moći prijaviti za najviše financiranje kako bi ih izvršili. One s dodatnim idejama mogu se uključiti i u druge koncepte za dodatno financiranje.

Strategija „Manje otpada, više uštede“ započela je u 2015. i traje pet godina u kojoj Sainsbury's pomaže svojim kupcima da štede novac i stvaraju manje otpada. Svake godine, kućanstva bace 7 milijuna atona hrane, u vrijednosti 12,5 milijuna funti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje