MJESTO SUSRETA

Sedmo savjetovanje uzgajivača konja

Agrovijesti
Fotografija:
U Lipiku će se 18. ožujka održati 7. savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj, na kojem će stručnjaci educirati uzgajivače o najvažnijim pitanjima u području konjogojstva

Dana 18. ožujka 2020. godine u Lipiku, održat će se 7. savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj. Organizatori Savjetovanja su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak, a suorganizatori Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac i Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka.

Cilj savjetovanja je edukacija i informiranje uzgajivača konja i stručnjaka iz najvažnijih područja konjogojstva - agrarna politika, ruralni razvoj, selekcija, uzgoj, držanje, hranidba i zdravstvena zaštita. Predavači su uvaženi profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, stručnjaci Ministarstva poljoprivrede te Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Tijekom proteklih godina, godišnje savjetovanje uzgajivača konja postalo je središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, mjesto stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, razmjene iskustava te uspostavljanja nove poslovne suradnje.

U sklopu savjetovanja bit će održano niz stručnih predavanja. O usklađivanju Središnjeg registra kopitara Republike Hrvatske s europskom regulativom predavanje će održati dr.sc. Nidal Korabi iz Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane, predavanje na temu „Uzgojni programi i selekcija – izazov suvremenog konjogojstva” održat će prof.dr.sc. Ante Ivanković, rof.dr.sc. Mirjana Baban predavat će na temu „Agresivnost kod konja - razlozi i pokazatelji”, a aktivnosti Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu u konjogojstvu predstavit će dipl.ing.agr. Domagoj Tadić.

Na savjetovanju će biti održana panel rasprava "Perspektiva suvremenog konjogojstva u okviru novog programskog razdoblja 2021.-2027.". Prof.dr.sc. Josip Leto održat će predavanje na temu „Radovi na travnjacima prije i poslije zime”, a izv.prof.dr.sc. Nikica Prvanović Babić na temu „Najčešće pogreške vlasnika u vođenju rasploda konja u pašno/extenzivnom sustavu uz prikaz praktičnih rješenja”.
O ortopedskim bolestima ždrebadi predavanje će održati doc.dr.sc. Nika Brkljača Bottegaro, a izv.prof.dr.sc. Ljubo Barbić predavat će na temu „Rinopneumonitis konja - proširenost i značaj za konjogojstvo Republike Hrvatske”.

Pokrovitelj savjetovanja je Ministarstvo poljoprivrede, a generalni sponzor Požeško – slavonska županija.

Prijaviti se možete ovdje.