GASTRODOGAĐAJ

Sejem na Varaždinskom placu primamio brojne posjetitelje

Agrovijesti
Obilazak obiteljske sirane Kusanovec u povodu Dana otvorenih vrata ZG sireka, krave, sir Fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Na sajam su prijavljeni slavonski i varaždinski proizvođači suhomesnatih delikatesa poput kulena, sušenih kobasica i čvaraka te sirari s bogatom ponudom dimljenih, začinskih, kravljih i kozjih sireva

Na varaždinskom placu ovog se vikenda održao 11. Varaždinski sejem. Glavni organizator događaja, varaždinska Gradska tržnica, ugostila je gotovo stotinu izlagača s dosad najbogatijim izborom izvornih domaćih proizvoda, piše Varaždinski.hr.

Na sajam su prijavljeni slavonski i varaždinski proizvođači suhomesnatih delikatesa poput kulena, sušenih kobasica i čvaraka te sirari s bogatom ponudom dimljenih, začinskih, kravljih i kozjih sireva. U ponudi je i dimljena riba, stare sorte voća i povrća, sirupa, a ima i slastica.

Varaždinski sejem prilika je za kupnju i edukaciju o iznimnim namirnicama koje nisu dostupne svakodnevno. U specifičnoj atmosferi 'vu Varaždinu na placu' posjetitelji će doživjeti hranu svim osjetilima.

Ovoljetnom izdanju sajma neće manjkati dobre glazbe i dobrog društva. Kroz bogati zabavni program posjetitelje vodi poznati gastronomad Rene Bakalović te varaždinski notar Krunoslav Čolo.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo posjećenošću sajma:

- Oduševljeni smo ovogodišnjim odazivom izlagača i posjetitelja. Sejem je mjesto susreta sela i grada gdje se mogu nabaviti iznimne namirnice koje mnogima nisu dostupne svakodnevno. Vjerujem da naši sugrađani cijene i prepoznaju kvalitetnu hranu, što je i razlog zašto su ovdje. Varaždinski sejem je i turistička atrakcija koja čini Varaždin privlačnom destinacijom za gastroturiste. Dobra posjećenost nam je poticaj da tradiciju sajmovanja njegujemo i ubuduće.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje