14. natjecanje orača Požeško-slavonske županije

Šest orača natjecalo se za najbolje u županiji

Agrovijesti
Nadmetanje orača u Požeško-slavonskoj županiji Fotografija: Savjetodavna služba Pogledajte galeriju
U idealnim uvjetima natjecalo se šest orača u kategoriji premetnjaka, četiri u kategoriji ravnjaka i dvojica u oranju konjskim zapregama

Savjetodavna služba i Županijska udruga za organizaciju natjecanja u oranju Požeško-slavonske županije održali su 14. natjecanje orača Požeško-slavonske županije i treće natjecanje u oranju konjskim zapregama u Biškupcima, općina Velika, 29. srpnja 2017. godine na parcelama ''Kutjevo d.d.''.

Natjecanju je nazočio Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo, Tugomir Majdak, državni tajnik, Zdravko Tušek, ravnatelj Savjetodavne službe i Antonija Pavlović, predsjednica Općinskog vijeća Velike.

Nadmetanje orača u Požeško-slavonskoj županiji

U idealnim uvjetima natjecalo se šest orača u kategoriji premetnjaka, četiri u kategoriji ravnjaka i dvojica u oranju konjskim zapregama. U kategoriji ravnjaka najbolji je bio Mijo Samaržija iz Biškupaca s 98 bodova, drugi Danijel Ciganović s 84 bodova a treći 12-godišnji, najmlađi, Patrik Pilaš s 66 bodova. U kategoriji plugova premetnjaka pobjedio je Branko Pilaš iz Viškovaca s 94,5 bodova, na drugom mjestu je bio Ivan Ivanika s 81 bodom, i treći David Ciganović s 65 bodova.

U trećem natjecanju u oranju konjskim zapregama najbolji je bio Zdravko Bićanić iz Marindvora, a drugo mjesto osvojio je Igor DelVechio iz Požege.

Nagrade i pehare najboljim oračima uručio je Tugomir Majdak, državni tajnik, Zdravko Tušek, ravnatelj Savjetodavne službe, i Siniša Hrgović, pomoćnik ravnatelja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje