Tržište

Sezona indijskoga grožđa pogođena velikim količinama u Europi

Agrovijesti
Grožđe Fotografija: Pixabay
Veliki indijski izvoznik grožđa kaže da se, dok je izvozna sezona u Europi ove godine dobro počela, tržište preokrenulo zbog teške konkurencije

Tehnički menadžer tvrtke Mahagrapes Sachin Korde rekao je za FreshFruitPortal da je njegova tvrtka isporučila 5000 tona na početku sezone u siječnju, iako su planirali isporuku samo 4000 tona.

- Naša je kvaliteta jako dobra no dogodilo se preklapanje s lošom kvalitetom iz Čilea i Južne Afrike pa su pogođene cijene, kaže dodajući da tvrtka ima fokus na britansko tržište.

Mahagrapes također isporučuje u Rusiju pa iako Korde kaže da je to tradicionalno dobro tržište, fluktuacija rublja stvorila je određene probleme. Dodatno, više su se razvijala tržišta Dalekog Istoka gdje postoji veliki razvojni potencijal. Između 92 i 95 posto indijskih proizvoda konzumira se na domaćem tržištu.

Trenutno ispituju nove crvene sorte, ali još su u ranoj fazi. Za sljedeću sezonu Korde kaže da će proizvodnja blago porasti, iako su trenutno zabrinuti zbog suše u većini zemlje.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje