Istraživanje pokazalo značajnu mentalnu stimulaciju

Sladoled za doručak nas čini pametnijima

Agrovijesti
Sladoled Fotografija: Thinkstock
Talijanski sorbeti napravljeni od vode i slatkih voćnih sokova davali su se pacijentima s visokom temperaturom. Ono što su istraživanja u Japanu otkrila, je da vas konzumacija sladoleda za doručak može učiniti pametnijim, piše Marie Claire.

Nakon kišovitog proljeća, ljeto je službeno stiglo u naše krajeve i prognostičari najavljuju kako ljetnje vrućine već kucaju na vrata, a šta bolje osvježava od sladoleda...

Prvi sladoled se pojavio 1880. Postoji legenda da je sladoled nekada služio čak i kao lijek. 

Naime, talijanski sorbeti napravljeni od vode i slatkih voćnih sokova davali su se pacijentima s visokom temperaturom.

Ono što su istraživanja u Japanu otkrila, je da vas konzumacija sladoleda za doručak može učiniti pametnijim, piše Marie Claire.

Naime, istraživači su otkrili kako u sudionici  koji su doručkovali sladoled imali brže reakcije, kao i da su bili u mogućnosti da mnogo učinkovitije obradei informacije od onih koji nisu konzumirali ovaj kremasti desert.

Studija profesora Joshihiko Koga sa Univerziteta Kjorin sugerira da za doručak treba pojesti kuglu sladoleda kada želite sebi pružiti "mentalni poticaj".

Ova istraživanja su dokazala i da nas sladoled ne čini manje nervoznim.

Koga je otkrio slične rezultate kada je sudionicima istraživanja dao i čašu hladne vode, ali je utvrđeno kako kugla sladoleda daje veću razinu mentalne stimulacije.

Stoga svakako preporuka da uz kuglu sladoleda popijete i čašu vode, jer se tako dobija dvostruko više pameti i dvostruko se više rashladi...

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje