MANIFESTACIJA

Slavonski Banovac – najsadržajniji turistički, gastro, gospodarski sajam kontinentalne Hrvatske

Agrovijesti
Kulen - slavonska delicija Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Slavonski banovac“ središnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima.

Nigdje jesen nije tako bogato prožeta bojama prirodnih ljepota, ali i gastro turističkim sadržajima kao što je to u gradu Pakracu u vremenu održavanja sajma „Slavonski banovac“. Ovaj daleko poznati sajam danas objedinjuje najbolje iz Zapadne Slavonije (ali i šire) nudeći svim posjetiteljima užitak brojnih sadržaja vezanih uz turizam, gastronomiju, tradicijske obrte i gospodarstvo parkačkog kraja.

„Slavonski banovac“ koji se održava 21.listopada iznimna je manifesracija na kojoj u punini svih čula možete doživjeti rapsodiju boja okusa i mirisa u Pakracu, upoznati tradicionalnu kuhinju zapadne Slavonije, otkriti zašto je danas Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj po razvoju poduzetništva, ali i kontinentalnog turizma.

Za sve posjetitelje i ljubitelje povijesti bit će otvoreni i muzeji – Muzej Grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti, gdje možete uz stručno vodstvo doznati više o bogatoj povijesti ovog kraja! Dah prošlih vremena osjetiti ćete i zahvaljujući održavanju srednjevjekovne viteške borbe „Bitka za kovnicu novca“, koju će upriličiti članovi „Reda vitezova Ružice grada“ iz Orahovice.

Na nekoliko točaka možete pronaći osvježenje i odmor, a ako hoćete posebno osvježenje – tu vam preporučujemo vodu s pakračke česme – prema legendi, tko se te vode napije ostaje zauvijek u Pakracu. Za one koji žele vidjeti kako izgledaju slavonske planine, nudi se i mogućnost boravka, razgledavanja te noćenja i na 655m nadmorske visine u smještajnom objektu planinarskog doma Omanovac.

 „Slavonski banovac“ središnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje