Nova Shema školskog voća i povrća

Sljedeće školske godine besplatno voće i povrće za sve učenike

Agrovijesti
Školska kantina Fotografija: Thinkstock
U Shemu će biti uključeni svi učenici osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, ukupno 1 393 škola odnosno 503 236 učenika, kojima će se voće i povrće ponuditi kao obrok kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Dobavljači koji ispunjavaju uvjete iz javnog poziva i škole koje mogu sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća moraju sklopiti Ugovor o pristupanju Shemi školskog voća i povrća. Sklopljene Ugovore dobavljači moraju dostaviti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 20. srpnja 2016. godine. 

Procijenjeni iznos potpore po učeniku iznosi bez pdv-a 4,29 eura odnosno 32,76 kn  dok je iznos sa PDV-om 5,36 eura odnosno 40,95 kn obračunato prema tečaju Europske centralne banke na dan 31. prosinca 2015. godine. Procijenjeni iznos potpore po učeniku izračunat je na osnovi broja učenika upisanih u osnovnim, srednjim škola i učeničkim domovima 2015./2016. koji mogu sudjelovati u provedbi Sheme školskog voća i povrća iznosa planiranog za troškove za voće i povrće franco škola.

Više informacija o popisu dobavljača koji ispunjavaju uvjete javnog natječaja te popis škola i broj učenika koji sudjeluju u Shemi možete pogledati ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje