Ribarstvo

Slovenskim ribarima Vlada osigurala odštete

Agrovijesti
Ribari Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Slovenska vlada je na sjednici Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva dodijelila 255 hiljada eura za naknadu ribarima.

Slovenska vlada odlučila je osigurati dopunska sredstva za isplatu odšteta slovenskim ribarima, na koje po njenom mišljenju imaju pravo jer ne mogu slobodno ribariti u dijelu Piranskom zaljeva za koji Slovenija smatra da joj pripada po lanjskoj odluci arbitara koju Hrvatska ne priznaje i ne namjerava je primijeniti.

Vlada je u srijedu na dopisnoj sjednici Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva dodijelila 255 hiljada eura za "isplatu nadoknade ribarima zbog smetnji pri ribolovu u moru koje u pod suverenošću Slovenije", objavljeno je u srijedu iz Vlade tehničkog premijera Mire Cerara koja do izbora nove administracije vodi tekuće poslove.

Vlada navodi da se radi o odluci vezanoj na prošlogodišnji paket zakona kojim je Slovenija jednostrano primijenila neke odluke arbitražnog rješenja, a sredstva su osigurana dodatno jer se lani nisu ukalkulisala u budžetski plan.

Molbom do odštete

Odštete ribarima dodjeljivat će se temeljem molbe u kojoj će navesti kako su bili spriječeni u namjerama da love na području zaljeva južno od centralne crte razdvajanja, a u formulu za dodjelu odštete uvrstit će se i dužina ribarskog broda.

Sredstva će se odobravati za razdoblja od šest mjeseci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje