HUMANI ČOKOLATERI

Smiješi im se 3,2 milijuna kuna, zaposlit će još šest osoba s invaliditetom

Agrovijesti
Smiješi im se 3,2 milijuna kuna, zaposlit će još šest osoba s invaliditetom Fotografija: Podravski.hr
Prva faza uređenja i preseljenja u nove prostore započela bi već tijekom veljače i trajala bi godinu dana

Čokolaterija Hedona, koja zapošljava osobe s invaliditetom, nedavno je primila radosnu vijest – upravno vijeće Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom prihvatilo je njezinu prijavu na javnome natječaju za dodjelu novca za proširenje prostora i novo zapošljavanje, piše Podravski.hr.

Radi se o 3,2 milijuna kuna, koje će, prema riječima direktora Gorana Borčića, Hedona iskoristiti za preseljenje proizvodnje sa sadašnjih 60 kvadratnih metara u novi prostor u Razvojnom centru i tehniološkom parku, koji će se sterati na deset puta većoj površini.

– Cijela investicija iznosi oko šest milijuna kuna. Sada dobivena sredstva iskoristit će se za uređenje i pripremu prostora nove proizvodnje, dok bi se ostatak sredstava osigurao kroz nove javne natječaje. Prva faza uređenja i preseljenja u nove prostore započela bi već tijekom veljače i trajala bi godinu dana. Sve predradnje za početak radova dogovorene su – kazao je Borčić.

Posebno ističe podršku gradske uprave, koja je uvidjela važnost tog projekta i Hedoni omogućila nesmetano obavljanje predradnji za početak uređenja novih prostora.

Borčić veli kako posao ide dobro. Čokolaterija konstantno radi na pronalaženju novih kupaca, a da u tome uspijeva, svjedoči podatak kako je lani plasman robe bio 18 posto veći nego 2017. godine.

– Moram spomenuti i veliku pomoć koju nam pruža gradska Udruga invalida, pogotovo u mjesecima kada je bio najveći plasman proizvoda, a tu mislim na pakiranje gotovih proizvoda i isporuku proizvoda kupcima. Bez njezine pomoći to ne bismo uspjeli u prostoru u kojemu sada radimo – kazao je Borčić.

S uređenjem novih prostora sadašnji broj zaposlenih osoba s invaliditetom ostat će na istoj razini, ali bi se u roku od tri godine zaposlilo još najmanje šest osoba s invaliditetom. Uz ostalo zapošljavanje, ukupan broj zaposlenih sa sadašnjih 17, veli Borčić, s uređenjem novih prostora trebao bi porasti na njih tridesetak. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje