Trgovina

Smrznuto voće iz BiH u 32 hrvatske trgovine Kauflanda

Agrovijesti
Smrznuto voće Fotografija: Pixabay
Smrznute maline, kupine, višnje, jagode, šumske kupine i borovnice u pakiranju od 350 grama nalaze u prodaji u svih 32 trgovine Kauflanda u Hrvatskoj

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo ušla je u trgovački lanac Kaufland Hrvatska sa svojm najnovijim brandom „Smrznuto voće“. Tako se maline, kupine, višnje, jagode, šumske kupine i borovnice u pakiranju od 350 grama nalaze u prodaji u svih 32 trgovine Kauflanda u Hrvatskoj.

„Klasovo visokokvalitetno smrznuto voće pronašlo je, bez većih poteškoća, put do polica u Kauflandu Hrvatska. Napominjem da su se naše maline do sada izvozile pretežno kao poluproizvod na visokozahtjevna tržišta Japana, Francuske, Njemačke i Turske. Sada je ovaj 100% Made in BiH brand sa domaćih plantaža, industrijskom preradom u Klasovim postrojenjima, sa ambalažom od BiH. dobavljača, i našim dizajnom, ušao u jedan od najvećih tržnih lanaca u Europi", objavili su iz ove tvrtke. 

Dodaju kako suradnja na ovome neće stati, jer su u Kauflandu zainteresirani za proširenje izvoza i na ostale zemlje u kojima su prisutni. "Novi Klasov brand smrznutog voća je primjer kako se cijela prehrambena industrija može razvijati, od primarne poljoprivredne proizvodnje koja ima materijalnu, ali i stručnu podršku velikih sustava kakav je naš, preko prerade, a zatim i plasmana jakih brandova na domaće i inozemna tržišta“, izjavio je Muamer Valjevčić, brand manager Odjela izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo. 

Klas je prošle godine imao oko 800 kooperanata - proizvođača jagodastog voća, a ove godine planirano je ostvariti suradnju sa 1.500 proizvođača, te otkupiti i preraditi oko 2.500 tona malina i drugog jagodičastog voća.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje