PROŠIRILI SURADNJU

SPAR otkupljuje cvijeće, sadnice i začine domaćih dobavljača

Agrovijesti
Fotografija:
SPAR je proširio suradnju s OPG-ovima koji se bave proizvodnjom bilja i otkupljuje njihovo cvijeće, sadnice i začine

SPAR je proširio suradnju s OPG-ovima koji se bave uzgojem bilja te od kojih otkupljuje cvijeće, sadnice i začine, izvijestili su u priopćenju. 

U većim trgovinama kupci sada mogu pronaći pelargonije, ružmarin, lavandu, razne trajnice, ljetnice te druge vrste koje su proizveli mali hrvatski proizvođači.

Novi partneri s kojima je SPAR proširio suradnju su Poljoprivredno cvjećarska zadruga Varaždinski cvijet iz Malog Bukovca, koja se bavi proizvodnjom cvijeća, a okuplja devet malih proizvođača – OPG Herega Dubravko, OPG Mađarić Karlo, OPG Varvir Tomislav, OPG Tkalec Dalibor, OPG Friščić Milan, OPG Povijač Dragutin, OPG Težak Mladen, Rasadnik cvijeća Krklec te Cvjećarstvo Rog.

Tu su još i Fragarija Planta iz Kupinečkog Kraljevca, koja proizvodi sadnice voća, agruma, bobičastog voća, vinove loze i jagoda, obrt Herbarija iz Lopatinca, koji je prvi proizvođač ekološki certificiranog začinskog bilja u Hrvatskoj te Sakowski iz Rakovca, koji proizvode začinsko bilje i za SPAR robnu marku Vrtovi Hrvatske.

Upravo putem robne marke Vrtovi Hrvatske lanac nudi voće i povrće više od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova, a kampanjom "Da, domaće je!" prednost se daje domaćim dobavljačima, poručuju iz SPAR-a.