Izvozna ofenziva

Srbija je već ispunila kvotu izvoza govedine u Tursku za 5.000 tona u vrijednosti od 25 milijuna eura

Agrovijesti
Branislav Nedimović ministar poljoprivrede Srbije Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije
Mi smo samo u zadnjih četiri ili pet mjeseci ispunili kvotu izvoza govedine u Tursku i to je značajan doprinos izvozu u vrijednosti od 25 milijuna eura.

Srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je prije puta u Tursku, kako očekuje da s kolegom iz te zemlje dogovori povećanje kvote izvoza goveđeg mesa sa 5.000 na 10.000 tona u 2019. godini.

Srbija je već ispunila kvotu izvoza goveđeg mesa u Tursku za 5.000 tona u vrijednosti od 25 milijuna eura, a Nedimović kaže kako će sastanak u Turskoj biti jako važan za razvoj stočastva u pogledu utvrđivanja tržišta i kvota za 2019.

Mi smo samo u zadnjih četiri ili pet mjeseci ispunili kvotu izvoza govedine u Tursku i to je značajan doprinos izvozu u vrijednosti od 25 milijuna eura. Očekujemo iduće godine godine da imamo veću kvotu i pokušat ćemo to dogovoriti s ministrom Turske. Već imamo neke ranije dogovore i očekujem da tamo izvozimo oko 10.000 tona mesa - rekao je Nedimović. 

Rekao je da Srbija već izvozi meso u Kinu i da u tu zemlju svaki tjedan ide određeni kontigent goveđeg mesa, kao i da Srbija ima i nova tržišta kao što su Izrael, Egipat i Libanon. Nedimović očekuje da će biti otvorena i još neka nova tržišta.

Mislim da za stočarstvo i tovno govedarstvo idu bolji dani, a to potvrđuje i činjenica da je cijena skočila za 30% na tržištu - dodao je Nedimović.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje