Otkup

Srbija krenula u interventni otkup 51.000 tona kukuruza za robne zalihe

Agrovijesti
Kukuruz Fotografija: Thinkstock
Na temelju zaključka Vlade Republike Srbije od 9. studenog, Republička direkcija za robne rezerve izvršit će otkup 51.256 tona kukuruza roda 2016. godine, navodi se u priopćenju novosadske Produktne berze.

Otkup merkantilnog kukuruza u zrnu roda 2016. domaćeg podrijetla, po cjieni od 16,50 din/kg (PDV uračunat u ovu cijenu) u ukupnoj količini od 51.256 tona, vršit će se od registriranih poljoprivrednih gospodarstava  (u aktivnom statusu) u individualnom sektoru (fizičke osobe) i poljoprivrednih zadruga – registranih gospodarstava (u aktivnom statusu).

Minimalna količina kukuruza koja se kupuje po nositelju gospodarstva  za individualni sektor (fizičke osobe) je 10 tona, a maksimalna količina je 100 tona, dok je minimalna količina kukuruza koja se kupuje po nositelju gospodarstva za zadruge 20 tona, a maksimalna 200 tona.

Otkup se vrši preko Produktne berze u Novom Sadu, a Direkcija će plaćanje kupljenog kukuruza izvršiti u roku do 15 dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije, odnosno potpisivanja ugovora sa prodavateljima kukuruza.

Potencijalni prodavatelji su oslobođeni plaćanja burzovne provizije, a snose samo troškove transporta do ovlaštenog skladištara po dispoziciji Direkcije i troškove analize kvaliteta kukuruza koji su spremni prodati.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje