Ministar Tolušić sutra potpisuje ugovore

Srednjim stručnim poljoprivrednim školama 13 milijuna kuna za 30 projekata

Agrovijesti
Srednja škola M.A. Reljkovica jedina je škola u Hrvatskoj koja ima vlastiti laboratorij za mikropropagaciju. Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Pri raspisivanju Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i izvrsnih projekata osigurano je dodatnih 8 milijuna kuna pa će ukupno biti dodijeljeno 13 milijuna kuna, pojasnili su u Ministarstvu..

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisat će sutra 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. vrijednih 13 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede provelo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi rezultat kojeg je 30 odobrenih projekata.

Pri raspisivanju Javnog poziva bilo je osigurano 5 milijuna kuna, no zbog velikog interesa škola i izvrsnih projekata osigurano je dodatnih 8 milijuna kuna pa će ukupno biti dodijeljeno 13 milijuna kuna, pojasnili su u Ministarstvu..

Prijavile su se škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine s projektima ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.

Prijavljeni projekti obuhvaćaju ulaganje u opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata za uzgoj jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala te gljiva s pripadajućom opremom i infrastrukturom u sklopu školskog poljoprivrednog gospodarstva/praktikuma. Ulaganje u opremu za berbu, sortiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda škole ili školske zadruge, ulaganje u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za školsku poljoprivrednu proizvodnju i gospodarskih vozila, ulaganje u opremanje objekata za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje proizvoda iz poljoprivredne proizvodnje škole ili školske zadruge te ulaganje u podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada na školskom poljoprivrednom gospodarstvu.

 

  • Avatar
    limun 14. Prosinac 2017. u 20:26 Bravo Ministru na trudu i silnoj podršci domaćim proizvođačima. Nažalost u timu koji se poziva na Vas kao autoritet ima ljudi koji ne da rade na mjestima koja zauzimaju, a nisu pokazali nista i sad vode službe koje su važne i za koje se Vi zalažete. Kao stvaratelja ove Države to me vrijeđa. Vama svaka podrška.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje