Mjera 7

Sredstvima ruralnog razvoja izgrađena tri dječja vrtića

Agrovijesti
Fotografija:

Putem dva natječaja za operaciju 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja RH koji su objavljeni 2017. i 2018. godine ugovoreno je nešto više od 1 milijardu kuna za gradnju, rekonstrukciju ili opremanje gotovo 200 dječjih vrtića u ruralnim sredinama čime se kroz Mjeru 7 otvorio prostor za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje usluga, a sve kako bi se ruralni kraj učinio dostupnim i poželjnim mjestom za život i rad. Također je bitno što se na taj način djeci u manjim sredinama pružaju jednaki uvjeti i standardi kao i njihovim vršnjacima u velikim gradovima.

Na adresu Agencije za plaćanja stoga su redovito stizale, a i dalje stižu pozivnice na svečana otvorenja objekata koji se financiraju putem Agencije za plaćanja. Ovakvi su projektni nužni i temelj su za ostanak mladih u ruralnim sredinama, time i za bavljenje poljoprivredom, smatra APPRRR. 

Ovim projektima ulaganja u dječje vrtiće za više od 13 tisuća djece osigurat će se ili poboljšati odgojno obrazovni uvjeti te će se
osigurati zapošljavanje više od 1200 radnika. Bez obzirom na pandemiju i mjere koje su na snazi  APPRRR i dalje pomno prati  aktivnosti korisnika.

Netom završeni projekti su obnova vrttića u Novoj Kapeli,n novi vrtić u Drnišu, područni vrtić u Drinovcima te novi dječji vrtić u Gradcu (Općina Ružić). 

(naslovna slika je ilustracija)