Sajmovi

Srpske kompanije ugovorile poslove vrijedne 2 milijuna eura na sajmu prehrambene industrije u Indiji

Agrovijesti
Bobičasto voće Fotografija: Pixabay
Kompanije iz Srbije, koje su sudjelovale na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food India 2017, prema prvim analizama, dogovorile su nove izvozne poslove vrijedne oko 2 milijuna eura.

Kompanije iz Srbije, koje su sudjelovale na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food India 2017, prema prvim analizama, dogovorile su nove izvozne poslove vrijedne oko 2 milijuna eura. Predstavnici srpskih tvrtki imali su više od 600 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Indije i kompanijama iz UAE, a najveći interes bio je za uvoz svježeg i smrznutog voća i povrća, priopćila je Privredne komore Srbije.

- Na sajmu u New Delhiju primjećen je veliki interes za proizvodima iz Srbije o čemu svjedoči i veliki broj razgovora i sastanaka sa kompanijama, predstavnicima države i stručnih organizacija. Indija je ogromno tržište sa velikim potencijalom za suradnju, a uspješni primjeri pojedinih kompanija iz Srbije koje su su našle partnere i posluju u ovoj zemlji pokazuju kako je moguće ostvariti značajne rezultate - rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede Privredne komore Srbije (PKS).

U organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije 10 kompanija iz Srbije, prvi put je od 3. do 5. studenog, predstavilo proizvodni program, na sajmu World Food India 2017 na dva nacionalna štanda.

Na manifestaciji u New Delhiju, sudjelovali su proizvođači svježeg, zamrznutog, ili sušenog voća All Berries, Mirax Agrar, Sirogojno Company, ITN Group, Lučić-Prigrevica i Elixir Food, proizvođači pakirane hrane, juha i začina Yumis, biskvita i keksa Koncern Bambi, Agranela i Institut za kukuruz Zemun polje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje