Manifestacije

Srpski proizvođači hrane na Fancy Food Show-u u New Yorku

Agrovijesti
Srpske firme na sajmu fancy food Fotografija: Agronews
Sirovi med sa kakaom, zdravi proizvodi od žitarica – veganski i bez glutena, maslacr od lješnjaka, ručno izrađene tjestenine, neki su od proizvoda koji su predstavili srpski proizvođači visokokvalitetne hrane na sajmu “Summer Fancy Food Show” u New Yorku.

Kompanije iz Srbije predstavile su posjetiteljima ovog festivala gastonomskih delicija i džemove sa svježim, divljim tartufima, voćnu marmeladu sa pivom, bobičasto sušeno voće utopljeno u čokoladu…

U organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, a uz podršku USAID Projekta za konkurentno gospodarstvo, na sajmu u New Yorku izlagalo je 17 proizvođača visokokvalitetne hrane, pod zajedničkim imenom Serbia Does Specialty Food.

Summer Fancy Food Show je najveći poslovni događaj u industriji prehrambenih proizvoda gdje se predstavljaju visokokvalitetni proizvodi i inovacije iz ove industrije”, izjavio je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu, aktivnosti vrijedne 12 milijuna dolara koja je namjenjena jačanju konkurentnosti srpske prehrambeno-prerađivačke industrije, pogotovo lanca vrijednosti voća i povrća.

Srpske kompanije su, navodi Pavlović, imale mogućnost da se predstave izuzetno širokoj publici i dodaje da se nada kako će neke od njih početi sa izvozom svojih proizvoda na američko i međunarodno tržište.

”Kontakti sa nekoliko velikih trgovačkih lanaca omogućit će nam da ‘Happy Honey’ proizvode uskoro plasiramo u SAD”, ističe Darko Mandić, vlasnik kompanije “Happy Honey”. Dodaje da je odlično što je njegova firma dobila priliku da nastupi u okviru srpskog štanda.

Iz Srbije su se na ovoj gurmanskoj fešti predstavile kompanije Flora – Ivanjica, Vrtlari – Mali Iđoš, Planinsko blago – Raška, Basket Zdravija Hrana Made by Hand – Golubinci, Happy Honey – Beograd, Suncokret – Subotica, Drenovac – Beograd, Laki – Arilje, Global Foods – Beograd, Kabinet – Sopot, Truff Truff – Novi Sad, Waw Miloš – Beograd, Slatka jesen – Požega, Real Red Raspberry – Bečej, Stanišić Bio – Novi Sad, ACM-INT – Nova Pazova i Jam and Jelly – Irig, navodi se u zajedničkom priopćenju Asocijacije za promociju srpske hrane i USAID Projekta za konkurentniju privredu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje