Nova ponuda za Badel 1862

St Nicolaus u  konzorciju s Dalmacijavinom i društvom Oštrc predao novu ponudu vrijednu 46,6 milijuna eura

Agrovijesti
Badel 1862 Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
St Nicolaus u  konzorciju s Dalmacijavinom i društvom Oštrc predao novu ponudu za Badel 1862 u vrijednosti od 46,6 milijuna eura

Nakon što je krajem studenog ove godine, slovački St Nicolaus sklopio sporazum o zajedničkom nastupu u procesu trajnog rješenja poslovne perspektive Badela 1862 putem odabira strateškog partnera za Badel 1862, odnosno sudjelovanju u postupku predstečajne nagodbe s hrvatskim partnerima, danas je društvu Badel 1862, njegovim vjerovnicima i dioničarima putem Financijske agencije predao novu obvezujuću ponudu.

Sukladno navedenom, konzorcij investitora koji se sastoji od društva St. Nicolaus, Dalmacijavino Split i Oštrc predao je obvezujuću ponudu za otkup tražbina prema društvu Badel 1862 utvrđenih u postupku predstačajne nagodbe Društva te iskazao spremnost na ulaganje od 46.600.000,00 EUR-a vlastitih sredstava odnosno obvezao se, u slučaju prihvata njihove ponude, uložiti ukupno 352 milijuna kuna u narednih šest godina u društvo Badel  1862.

Konkretno, Konzorcij investitora predvođen St. Nicolausom ponudio je iznos od 25 milijuna eura ili 189 milijuna HRK koji će se isplatiti vjerovnicima predstečajne nagodbe Društva u gotovini, odmah po okončanju postupka predstečajne nagodbe Društva, iznos od 12 milijuna eura ili 91 milijuna kuna za ulaganje u proizvodnju i proizvodne procese i iznos od 9,6 miljuna eura ili 72 milijuna kuna kroz osiguranje sredstava za ispunjenje obveza Društva nastalih nakon otvaranja postupka predstečajne nagodbe.

Prilikom predaje ponude predsjednik Uprave St. Nicolausa Dušan Haruštiak je istakao:

„Dugogodišnje iskustvo i bogata znanja, kao i prisutnost na hrvatskom i srednjoeuropskom tržištu alkoholnih pića, uz naš kapital i stvarnu financijsku snagu, naša su najbolja referenca kojom mi zajedno s hrvatskim partnerima zaista možemo stvoriti potrebne uvjete za dugoročnu opstojnost Badela, no prije svega za promptno rješavanje trenutne situacije u Badel 1862.

Imamo jasnu i ostvarivu viziju razvoja Društva, koja se temelji na potpunom poznavanju industrije alkoholnih pića, no jednako tako i tradiciji staroj više od 20 godina, a koju odlikuje uredno poslovanje uz redovno podmirenje svih obveza, kazao je.

Temeljem svega navedenog možemo potvrditi i jamčiti da ćemo sačuvati postojeću zaposlenost i proizvodnju u Hrvatskoj, zadržati Badel 1862 kao samostalnu pravnu osobu kao i da ćemo dati sve potrebne instrumente osiguranja Republici Hrvatskoj, kako se nikad više ne bi ponovila situacija u kojoj se Badel 1862 danas nalazi, no jednako tako niti kašnjenje s plaćanjem obveza prema partnerima, dobavljačima, zaposlenima i državnom proračunu", zaključio je Haruštiak.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje