Akcija prijatelja životinja

Stanovnici pogođenih područja mogu besplatno kastrirati svoje ljubimce

Agrovijesti
Fotografija:
Termin kastracije potrebno je prethodno dogovoriti pozivom na broj 099 4800640, na koji se mogu javiti i svi koji žele poboljšati uvjete držanja životinja, dobiti kućicu za psa ili ga preudomiti ako nemaju uvjete za skrb

Ministarstvo poljoprivrede donijelo mjeru prema kojoj će do kraja godine za skrbnike koji imaju prebivalište i boravište na potresom stradalim područjima financirati cijepljenje pasa protiv bjesnoće, uz označavanje mikročipom, evidenciju upisa u Lysacan i izdavanje putovnice za kućnog ljubimca.

Također, putem projekta koji je uz pomoć svojih donatora pokrenulo sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca, skrbnici pasa i mačaka iz potresom pogođenih područja mogu besplatno kastrirati svoje životinje, u dogovoru s veterinarskim ambulantama u Petrinji, Sisku i Glini. Termin kastracije potrebno je prethodno dogovoriti pozivom na broj 099 4800640, na koji se mogu javiti i svi koji žele poboljšati uvjete držanja životinja, dobiti kućicu za psa ili ga preudomiti ako nemaju uvjete za skrb.

Terenskog obilaska neće biti, kažu iz inicijative, već se vlasnici sami moraju javiti veterinarskoj stanici za cijepljenje i mikročipiranje, te udruzi za kastraciju.