Edukacija

Stipendije za studente poljoprivrede u Mađarskoj

Agrovijesti
Mađarska zemlja partner Zelenog tjedna u berlinu 2017. Fotografija: grunewoche.de
U pitanju je program za poslijediplomski studij u sektoru poljoprivrede, a namjenjen je istaknutim studentima iz zemalja u razvoju i iz zemalja sa srednjim prihodima.

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) i Univerzitet za poljoprivredu u Mađarskoj pozvali su sve zainteresirane studente da se prijave na Program za stipendiranje Mađarske vlade, za studirenje u sektoru poljoprivrede u toj zemlji

U pitanju je program za poslijediplomski studij u sektoru poljoprivrede, a namjenjen je istaknutim studentima iz zemalja u razvoju i iz zemalja sa srednjim prihodima.

Program je ove godine otvoren 11 put za redom, s ciljem da FAO stipendija, koja je sponzorirana od strane Mađarske vlade, pruži mladim profesionalcima šansu da prošire svoje znanje. Oni koji budu primljeni na program, dobit će nova akademska znanja iz sektora stočarstva, navodnjavanja ili iz menadžmenta u zaštiti okoliša, i to na jednom od dva mađarska fakulteta – Univerzitet “Pannonia” ili “Szent István“. Oba fakulteta smatraju se za renomirane institucije visokog obrazovanja u Mađarskoj.

Stipendija pokriva troškove prijave i školarinu, osnovne knjige i literaturu, smještaj u domu, troškove života kroz džeparac za studente i zdravstveno osiguranje.

Rok za prijavu na natječaj je 28. veljače 2019, za akademsku godinu koja će početi u jesen 2019.

Do sada je oko 300 studenata prošlo kroz programe mađarskog FAO stipendiranja. Nakon povratka u svoje matične zemlje, studenti su nakon sudjelovanja u edukaciji za sebe osigurali veće šanse za zapošljenje na tržištu rada. Osim toga, ostali su dio globalne profesionalne mreže, koja je sastavljena od njihovih kolega i profesora.

Osim studenata iz Srbije, natječaj je otvoren i za Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, kao i za mnoge svjetske zemlje poput Armenije, Bjelorusije, Ukrajine i drugih.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje