NAKON KORONE

Stožer: Poljoprivreda u Slavoniji je dobro prošla

Agrovijesti
Fotografija:
Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović ocijenio je kako je poljoprivreda u Slavoniji u doba pandemije koronavirusa dobro prošla, dok će najteže biti ugostiteljima

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović za RTL Televiziju je izjavio kako je Slavonija što se tiče poljoprivrede u pandemiji koronavirusa dobro prošla. 

"Nijedan veliki sustav u poljoprivredi i prehrambenoj industriji nije stao. To je i bila intencija Stožera i župana, naravno. Naši veliki sustavi - i Žito, i Belje, i Osatina, i Krnjak, i ostali radili su svo ovo vrijeme dobro. Proljetna sjetva je prošla dobro, nije nedostajalo repromaterijala ni rezervnih dijelova. To nam je i bio cilj. Ono što je najbitnije, prije nekoliko dana je pala kiša, koja zlata vrijedi", izjavio je Ivanović, dodavši kako će ugostiteljima biti najteže, a planovi za razvoj turizma neće biti ostvareni prema planu. 

"Nama je 2020. godina trebala biti referentna godina, gdje bismo pokazali da kontinentalni turizam itekako ima vitalnost, da je kontinentalni turizam dio turizma kakav Hrvatska treba promicati. Koronavirus je sve to poremetio, no u sprezi s krasnim ljudima koji su isto tako prepoznali ovu ideju kao i mi, učinit ćemo sve da njima pomognemo, da ih oživimo, da im pružimo priliku da ono što nismo ostvarili ove godine ostvarimo u nekim vremenima ispred nas", rekao je Ivanović.