Zemljišna politika

Stranci neće moći kupovati zemlju u Srbiji

Agrovijesti
Obrađeno zemljište Fotografija: Pixabay
Srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je kako će krajem iduće godine biti poznata pravna rješenja koja bi spriječila strance da kupuju zemljište u Srbiji.

"Nećemo mijenjati Ustav kao Mađari da bi spriječili strance da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji, ali ćemo zaštititi svoj državni interes", rekao je Nedimović na konferenciji za novinare na Poljoprivrednom fakultetu.

On je dodao kako će svaka tri-četiri mjeseca biti organiziran susret predstavnika tog ministarstva, studenata i profesora Poljoprivrednog fakulteta, na kome će se razgovarati o problemima i rješenjima u poljoprivredi. 

Nedimović je najavio kako ćeiduće godine biti izmijena u odgovarajućem zakonodavstvu kako bi i žene na selu mogle dobiti  trudničko bolovanje, a bit će reguliran i status sezonskih radnika. 

Krajem iduće godine ističe rok za usklađivanje zakonodavstva Srbije sa odgovarajućim u EU po kome bi stranci mogli kupovati poljoprivredno zemljšte u Srbiji. To je 2013. godine predviđeno Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje