UOČI PROLJETNE SJETVE

Stručni skup o biljnoj proizvodnji u Osijeku

Agrovijesti
Fotografija:
Tradicionalni skup u organizaciji Županijske komore Osijek predstavit će novosti u biljnoj proizvodnji uoči proljetne sjetve

Županijska komora Osijek organizira stručni skup o biljnoj proizvodnji koji će biti održan u srijedu, 12. veljače, u 10.30 u velikoj dvorani Županijske komore Osijek.

Ovaj skup koji okuplja predstavnike Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija povezanih s poljoprivrednom proizvodnjom te proizvođače tradicionalno se u Župaanijskoj komori Osijek održava uoči proljetne sjetve.

Na stručnom će skupu pomoćnik ministrice poljoprivrede Krunoslav Karalić govoriti o novostima iz svoga resora povezanima s biljnom proizvodnjom.

Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić predstavit će IT sustav za nadzor poljoprivrednih površina – Monitoring.

Predstavljanje manje zastupljenih kultura

U programu stručnog skupa predavanje "Proširenje plodoreda pokrovnim usjevima" održat će Bojan Stipešević, profesor osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, dok će svojevrstan nastavak ovog predavanja biti predstavljanje proizvodnje sjemena različitih, na našim poljima malo zastupljenih kultura, poput pira, lana, heljde, stočnog graška i uljane rotkve.

Predavanja su namijenjena poljoprivrednim proizvođačima i svim ostalim sudionicima u procesu poljoprivredne proizvodnje.

Za sudjelovanje na skupu potrebno se prijaviti online prijavnicom do 11. veljače u 15 sati.