Brexit

Stvaraju zalihe u sklopu priprema za Brexit

Agrovijesti
Čokolada Fotografija: Pixabay
Mondelez International, vlasnik proizvođača slatkiša Cadbury, stvara zalihe sastojaka, čokolade i keksa za slučaj da Britanija i Europska unija ne postignu dogovor o režimu trgovine nakon Brexi

Mondelez International, vlasnik proizvođača slatkiša Cadbury, stvara zalihe sastojaka, čokolade i keksa za slučaj da Britanija i Europska unija ne postignu dogovor o režimu trgovine nakon Brexita, prenosi u utorak londonski The Times riječi čelnika Mondelezove europske podružnice.

Velika Britanija trebala bi napustiti Europsku uniju 29. ožujka iduće godine, a dogovor o uvjetima izlaska još nije postignut. U Mondelezu priželjkuju dobar sporazum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije, koji bi omogućio slobodan protok proizvoda, kazao je za Times Hugh Weber, predsjednik Mondelez Europe.

"Spremamo se ipak za britanski izlazak iz EU-a bez postignutog sporazuma i stvaramo veće zalihe sastojaka i gotovih proizvoda", rekao je Weber prema pisanju londonskog dnevnika. U Mondelezu su izradili krizni plan jer se Velikoj Britaniji ne mogu nabaviti svi sastojci za prehrambene proizvode, navodi se u članku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje