Esavjetovanje

Sudjelujte u raspravi o Izmjenama i dopunama programa pomoći sektoru vina

Agrovijesti
Fotografija:
U ponedjeljak je na servisu eSavjetovanje otvorena rasprava o Izmjenama i dopunama Nacionalnog programa pomoći sektoru vina. Savjetovanje je otvoreno do 23. srpnja.

Na servisu eSavjetovanje od ponedjeljka je u tijeku savjetovanje o izmjenama i dopunama Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. 

Izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. donose se u skladu s člankom 41. Uredbe (EU) br. 1308/2013. Slijedom potrebnih prilagodbi koje su nastale uslijed promjene tržišnih uvjeta, a uslijed velikih tržišnih poremećaja uvjetovanih pojavom pandemije bolesti COVID – 19 Europska Komisija je donijela niz uredbi kojima se mijenjaju ili dopunjuju postojeće mogućnosti programiranja mjera u okviru programa potpore sektoru vina uređenih Uredbom (EU) br. 1308/2013. Ovim uredbama utvrđena su nova pravila kako bi se odvijala daljnja primjena Nacionalnog programa te isplata završenih projekata i odobravanje novih, te je otvorena mogućnost izmjene Nacionalnog programa.

Sudjelovanje u savjetovanju moguće je na sljedećoj poveznici, a otvoreno je do četvrtka, 23. srpnja 2020.