Investicije

Südzucker otvara tvornicu pšeničnog škroba u Njemačkoj

Agrovijesti
Pšenični škrob Fotografija: Thinkstock
Südzucker je završio 18-mjesečnu konstrukciju tvornice pšeničnog škroba u Zeitzu, Sachsen-Anhalt, Njemačka

Tvornica će pretvarati žito iz susjednih regija u glukozni sirup za hranu i kemijsku industriju te će stvoriti 100 novih radnih mjesta. Proizvodi kapacitet tvornice je 140.000 tona glukoznog sirupa godišnje.

Uz primarnu proizvodnju, raditi će i mekinje za industriju hrane za životinje i rafinirane biljne proteine. Projekt je završen po planu i u sklopu budžeta od 125 milijuna eura, a Südzucker već ima tvornicu šećera u Zeitzu.

Beneo, podružnica Südzuckera, prodaje proteine diljem svijeta kao Vital Wheat Gluten, ciljajući na pekarsku industriju za poticanje procesa pečenja i ljudsku prehranu za poboljšanje probave.

Jedan od važnih proizvoda koji se radi od glukoznog sirupa su slatkiši. Ovdje se glukozni sirup ne koristi primarno kao zaslađivač već više za sprječavanje kristalizacije šećera. To je vrlo važno kod određivanja svojstava krajnjeg proizvoda. Sirup se osim u pekarstvu, koristi i u pićima i sladoledu.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje