KONFERENCIJA

Šumarska znanost: sjećanje na prošlost, pogled u budućnost

Agrovijesti
Šume Fotografija: Pixabay
Na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji sudjelovat će brojni stručnjaci i izlagači iz Hrvatske i regije, a do sada je svoj dolazak potvrdilo gotovo 200 sudionika.

Hrvatski šumarski institut, u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i međunarodnom IUFRO organizacijom, organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju pod nazivom: „Šumarska znanost: sjećanje na prošlost, pogled u budućnost." Konferencija će se održati 09. veljače 2018. godine u kongresnom centru Princess u Jastrebarskom, s početkom u 09:00 sati , objavljeno je na gradskim stranicama.

Naime, 10. veljače 2018. godine navršit će se 20 godina od dana tragične pogibije šestorice šumarskih znanstvenika, kolega i prijatelja: dr. sc. Nikole Komlenovića, dr. sc. Branimira Mayera, dr. sc. Petra Rastovskog, prof. dr. sc. Ante Krstinića, mr. sc. Zlatka Perića i mr. sc. Gorana Bušića. Taj tragičan i tužan događaj potresao je cijelu akademsku zajednicu Republike Hrvatske, a posebice hrvatsku šumarsku znanost i praksu. Uvidom u znanstveni opus i rad šestorice hrvatskih šumarskih znanstvenika, ovom konferencijom želi im se odati zaslužena počast. Također, znanstvenim predavanjima mladih šumarskih znanstvenika želi se prikazati napredak koji je postignut na područjima istraživanja kojima su se bavili kolege (šumarska genetika i oplemenjivanje šumskog drveća, ishrana bilja, pedologija, hidropedologija i dr.) u posljednjih 20 godina.

Na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji sudjelovat će brojni stručnjaci i izlagači iz Hrvatske i regije, a do sada je svoj dolazak potvrdilo gotovo 200 sudionika. Održat će se ukupno 22 usmena izlaganja i 6 posterskih prezentacija.

Suorganizatori konferencije su Akademija šumarskih znanosti, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatsko šumarsko društvo i Hrvatske šume d.o.o., a pokrovitelji  su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.