VRTOVI

Susret u vrtovima u četiri hrvatska grada

Agrovijesti
Opatija -  Park Vila Angiolina u proljetnom ruhu Fotografija: Nel Pavletić/PIXSELL
Program se nastavlja u subotu, 2. lipnja u 10 sati predstavljanjem likovnih radova s radionica, stručnim vodstvom za širu publiku po Parku skulptura te upoznavanjem s biološkim raznolikostima faune i flore u gradskim sredinama.

U povodu Europske godine kulturne baštine 2018. godine, a na poziv Ministarstva kulture Republike Francuske, Hrvatska prvi put s ostalim europskim zemljama sudjeluje u Susretu u vrtovima 2018. u sklopu kojeg će se u četiri hrvatska perivoja i parka održati prigodni programi koje će u suradnji s partnerima organizirati konzervatorski odjeli u Rijeci, Požegi, Zagrebu i Sisku.

 Jedno od odabranih mjesta je Park skulptura u sisačkome naselju Capragu, koji je nastao u sklopu negdašnje Kolonije likovnih umjetnika Željezare Sisak. Osim u njemu, prigodni će se programi održati u parkovima Opatije, Lipika i Zaprešića, koji su postali dio zajedničkih događaja od 1. do 3. lipnja ove godine.

Opatija -  Park Vila Angiolina u proljetnom ruhu
Projekt obuhvaća više od tri tisuće parkova diljem Europe pod sloganom Europa vrtova. U njima će se organizirati stručni i edukativni obilasci kojima se građane želi potaknuti da više pozornosti usmjere na prostor oko sebe, na povezanost ljudi i prirode te da uživaju u ljepoti oblikovanih prostora. Isto tako, svrha je akcije upozoriti građane, osobito djecu i mladež, na važnost zaštite i očuvanja te vrste kulturne baštine, na važnost obnove vrtova te na nužnu stručnu edukaciju i prijenos znanja.
 

U Parku skulptura u Sisku u petak, 1. lipnja u 10 sati za predškolsku i školsku djecu organiziran je obilazak i upoznavanje sa skulpturama, florom i faunom, a održat će se prigodne radionice te Dan otvorenih vrata Vrta osjetila Dječjeg vrtića Sisak Novi. Program se nastavlja u subotu, 2. lipnja u 10 sati predstavljanjem likovnih radova s radionica, stručnim vodstvom za širu publiku po Parku skulptura te upoznavanjem s biološkim raznolikostima faune i flore u gradskim sredinama.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje