nakon pauze

Sutra Diplomatska berba u Jastrebarskom, domaćin je predsjednik Zoran Milanović

Agrovijesti
Grožđe Fotografija: Pixabay
Manifestacija je to koja je od uvijek pružala priliku promociji jaskanskog kraja, a njezin autor, Dražen Dajić danas je ponosan što će se berba nakon punih pet godina pauze, napokon nastaviti

Diplomatska berba u Jastrebarsko vraća se na velika vrata. Održat će se u srijedu u vinogradu obitelji Korak, a njezin domaćin bit će predsjednik RH Zoran Milanović. Bit će to ponovo prilika da diplomati upoznaju jaskanski kraj i čari prave berbe, bit će to prilika i jaskanskim vinarima da se predstave sa svojim proizvodima, ali i prilika Jaskancima da se pokažu u najboljem svijetlu, javlja portal Jaska Danas. 

Manifestacija je to koja je od uvijek pružala priliku promociji jaskanskog kraja, a njezin autor, Dražen Dajić danas je ponosan što će se berba nakon punih pet godina pauze, napokon nastaviti. No, iako je s jedne strane sretan, s druge strane ističe kako je taj njegov autorski projekt koji je Grad prisvojio bez njegova znanja te ga tako i provodi. Zbog toga se priopćenjem odlučio obratiti javnosti.

"Zašto? Zato što sam upravo ja osmislio, kreirao i realizirao „Diplomatsku berbu„ i to u sva četiri dosadašnja izdanja. Dva puta u vinotočju Tomac a po jednom u vinotočjima Šoškić i Jagunić. „Diplomatsku berbu“ sam osmislio još 2009. godine, a prva je održana 2010. kod Tomca, druga 2011. kod Šoškića, treća 2012. kod Jagunića i četvrta 2013. ponovo kod Tomca, gdje je u međuvremenu u čast ovog projekta nastao poznati pjenušac „Diplomat„. Svaku od tih berbi sam osobno kreirao, realizirao i moderirao, čemu su svjedočili predstavnici protokola predsjednika države, policije, SOA – e, ugostitelja, doma zdravlja, vinara – domaćina i Grada Jastrebarskog, a sam događaj su redovito pratili brojni nacionalni, regionalni i lokalni mediji", kaže Dražen Daić za portal Jaska Danas. 

Autor projekta Diplomatska berba u Jastrebarskom nadalje ističe kako se projekt trebao provoditi sve ovo vrijeme, odnosno posljednjih pet godina još dok je predsjednica bila Kolinda Grabar Kitarović, no zbog različitog političkog predznaka nje i vladajućih u Jastrebarskom, to se nije ostvarilo, već je, kaže Daić, Diplomatska berba pala u zaborav, no sada se nakon pet godina ipak nastavlja. 

"Osobno sam sretan i ponosan što se moj projekt nastavlja nakon pet godina, jer je to dokaz njegove kvalitete i dobro osmišljenog sadržaja", zaključuje Dajić.